Dzika Kuchnia W Terenie
Gotowanie z Karoliną i Dominika - 12h / 20h
-
Poznasz różne rodzaje palenisk jak również zaznajomisz się z odpowiednim ich doborem potrzebnym do przygotowania danego dania.
-
Omówimy podstawowe rodzaje potraw, możliwych do przygotowania w terenie.
-
Poznasz rośliny jakie możemy znaleźć w terenie.
-
Nauczysz się rozpalać ogień tradycyjnymi metodami.
-
Wspólne z uczesnikami szkolenia przygotujesz danie w kociołku.
-
Przyrządzisz ryby na palenisku.
-
Upieczesz chleb w improwizowanym piecu chlebowym.
-
I na sam koniec poznasz pradawne metody pieczenia mięsa w improwizowanym piecu ziemnym.
Na zakończenie każdego szkolenia Dzikiej Kuchni odbywa się uroczysta kolacja, wspólne biesiadowanie. Istnieje możliwość przenocowania w warunkach bushcraftowych pod czujnym okiem instruktorów.
